(hey, type here for great stuff)

access to tools for the beginning of infinity

Ali Hewson: de "dona de" a empresària de roba sostenible

Ali Hewson és, primer de tot, empresària de roba de comerç just. També està casada amb Bono, líder del grup musical U2.

Just quan els grans mitjans de comunicació comencen ofereixen un espai cada cop més destacat a temàtiques com el medi ambient, la responsabilitat social empresarial, el comerç just o la inversió èticament responsable, neix nou tipus d’emprenedor que fuig de l’estereotip de l’executiu sense escrúpols i intenta vendre productes que, a la vegada, contribueixin a la sostenibilitat amb polítiques concretes. 

La tradicional filantropia ha portat a què el magnat nord-americà Warren Buffet, el segon home més ric del món, hagi ofert a la Bill & Melinda Gates Foundation, creada per l’únic home més ric que ell i la seva muller, la gestió de 44.000 milions de dòlars per fer del món un lloc millor.

Ali Hewson, casada amb Bono, cantant d’U2, creu que existeixen altres maneres de contribuir al desenvolupament i crear un món més sostenible.

La seva particular manera d’entendre la responsabilitat l’ha portat a crear una firma de moda, Edun Apparel, que pretén demostrar que és possible vendre roba fent servir els materials adequats i oferint sous dignes a tothom qui participa al procés de concepció i manufactura de cada producte.

Associada amb el dissenyador Rogan Gregory, Ali Hewson, aplica les mateixes idees a camises, texans i vestits que els compradors responsables tenen en compte a l’hora d’adquirir un producte; la marca fa servir únicament productes orgànics i evita les substàncies químiques, a més d’assegurar-se de què els treballadors reben un sou just o compten amb bones condicions laborals.

La roba de comerç just Edun Apparel és confeccionada a l’Àfrica, Índia i l’Amèrica del Sud i es ven tant a Europa com als Estats Units.