(hey, type here for great stuff)

access to tools for the beginning of infinity

Conservation International: protegir els últims paradisos

Organització sense ànim de lucre amb seu a Washington, dedicada a la protecció dels llocs amb major biodiversitat del planeta: aquelles zones terrestres i marítimes que concentren el major percentatge d’espècies.

L’organització no governamental Conservation International es proposa des de la seva fundació, el 1987, actuar com banderera independent de la protecció de la biodiversitat del planeta, en perill a causa del “comportament autodestructiu de l’ésser humà”, en paraules d’una de les personalitats més influents de les quals han donat suport a l’organització, el naturalista Edward O. Wilson.

Conservation International compta amb una plantilla de 900 persones que treballen per a posar en pràctica altra de les propostes conservacionistas per les quals l’organització s’ha fet cèlebre: l’acord amb organitzacions no governamentals locals i poblacions indígenes per a implicar-les en la conservació dels territoris que han de ser protegits.

El treball de l’organització té lloc a més de 40 països, principalment a les zones més desfavorides del planeta, que concentren la major biodiversitat del globus: les zones equatorials d’Àfrica, Amèrica Llatina i Àsia.

Els estatuts de l’organització estableixen que “La missió de Conservation International és preservar l’herència natural actual de la Terra, la nostra biodiversitat global, i demostrar que les societats humanes són capaces de conviure harmoniosament amb la naturalesa.”

Per a treballar d’acord amb la comesa de la seva missió, l’organització ha implicat a empresaris, representants d’institucions reconegudes per la seva labor divulgativa i conservacionista, així com científics, escriptors i altres intel·lectuals amb un paper preeminent en la vida cultural nord-americana.

Suport de l’empresariat i la societat civil

El consell d’adreça de Conservation International compta, entre els seus membres, amb el cofundador d’Intel, Gordon Moore; l’actor Harrison Ford; la reina Noor de Jordània; l’antic conseller delegat de Starbucks, Orin Smith; entre d’altres personalitats.

Així mateix, l’organització porta a terme conferències al llarg d’Estats Units, en les quals rep el suport de personalitats com ara el Premi Pulitzer Jared Diamond; el doctor Jeffrey Sachs; el periodista (també Premi Pulitzer) Thomas L. Friedman; o el propi naturalista Edward O. Wilson.