(hey, type here for great stuff)

access to tools for the beginning of infinity

David Brower, un dels fundadors de l'ecologisme modern

Ser impulsor d’organitzacions com Sierra Club Foundation i Amics de la Terra, entre d’altres, mereix el seu respecte.

El nord-americà David R. Brower (1912-2000) és considerat un dels fundadors de l’ecologisme modern, amb el permís de personalitats que ho varen portar a terme “avant la lettre” (és el cas del poeta nord-americà Walt Whitman, que va dedicar la seva obra a difondre amb elegància i mestratge, oníricament, les riqueses naturals del seu país).

Brower va fundar Sierra Club i es convertí en el seu primer president, càrrec que ostentà des del 1952 fins el 1969; al llarg del seu mandat, l’organització va passar de 2.000 a 77.000 afiliats.

El 1969, fundà Friends of the Earth (Amics de la Terra), que en uns anys va aconseguir un prestigi similar a l’Amèrica del Nord al de Sierra Club (o, si parléssim de divulgació científica i museística, similar al prestigi de Smithsonian Institution); Amics de la Terra es troba actualment present a més de 63 països, entre els quals es troba Espanya.

Els ciutadans nord-americans compromesos amb el medi ambient i la preservació dels espais naturals valoren especialment el lideratge de Brower en la creació de parcs naturals i reserves marítimes com ara Kings Canyon, The North Cascades,The Redwoods, Great Basin, Alaska, Cap Cod, Fire Island i Point Reyes.

Brower va ser nominat tres vegades al Premi Nobel de la Pau (els anys 1978, 1979 i 1998).