(hey, type here for great stuff)

access to tools for the beginning of infinity

Sobre FTSE4Good, l'índex sostenible de la borsa de Londres

FTSE4Good és l’índex borsari de sostenibilitat creat per la borsa de Londres.

El FTSE4Good, en actiu des de juliol del 2001, inclou i incorpora a empreses cotitzades d’arreu del món que compleixin amb els requisits preestablerts per l’índex borsari: pràctiques de RSC (responsabilitat social corporativa) en medi ambient, relacions amb els accionistes i drets humans, basats en els principis d’inversió responsable.

Els índexs englobats en FTSE4Good pretenen “respondre al creixen interès que ha aixecat la inversió socialment responsable a tot el món”, tal i com explica l’entitat borsària londinenca.

FTSE4Good, que es revisa dues vegades cada any (el març i el setembre) per acceptar noves empres i excloure les que formen part de l’índex i ja no acompleixin amb els requisits demandats de sostenibilitat, va ser creat amb la col·laboració d’UNICEF, el fons de l’ONU per a la infància, i fa servir informació que proveeix EIRIS, l’Ethical Investment Research Service (servei d’investigació d’inversió ètica).

EIRIS és una organització fundada per entitats religioses i caritatives per tal d’investigar les polítiques socials, ètiques i mediambientals de les empreses i els avenços que es poden aconseguir en aquests camps de recerca.

Segons un informe de l’agència britànica de Medi Ambient, EIRIS es troba entre les 13 agències amb un major rigor en l’avaluació dels criteris mediambientals de les empreses, juntament amb Ethibel i SAM (aquesta última treballa amb el Dow Jones Sustainability Index, DJSI).

L’índex socialment responsable de la borsa de Londres està conformat pels índexs regionals FTSE4Good Global Index (per empreses d’arreu del món), el FTSE4Good USA Index per empreses nord-americanes, el FTSE4Good Europe Index i, finalment, la versió japonesa, FTSE4Good Japan Index.