Abans d’explicar-vos què és això que ens trobem “en el top 50 de la sostenibilitat”, us expliquem què hem estat fent últimament.
El nucli de l’equip de faircompanies (que és parlar-ne de la Kirsten Dirksen, el Nicolás Boullosa i la Inés Boullosa, aquesta última encara massa petita com per a decidir pel seu compte si anar amb els seus pares o fer qualsevol altra cosa), ha estat produint nou material per faircompanies a les darreres setmanes.
Hem aprofitat els mesos de juny, juliol i una part de l’agost per realitzar entrevistes a diferents indrets dels Estats Units i el Canadà, que es traduiran a poc a poc en:
- Vídeos, amb el to de documental que Kirsten Dirksen imprimeix en ells, sobre les empreses que hem visitat i les persones amb les quals hem conversat darrerament. En alguna que altra ocasió, nosaltres mateixos també ens hem posat davant de la càmera. Us volem recordar que publiquem tots els vídeos en la secció multimèdia de faircompanies.
- Reportatges i articles sobre distintes temàtiques: empreses de comerç equitatiu, universitats tecnològiques que desenvolupen vehicles elèctrics, centres d’investigació que preparen piles d’hidrogen, empreses independents que confeccionen motos elèctriques, establiments que torren el seu cafè amb forns solars, escoles d’investigació i desenvolupament de vehicles sense motor, cerveseres que funcionen amb energia solar, i desenes d’altres històries. Els nombrosos articles aniran apareixent en les seccions notícies, comerç just i inverteix.
Mentrestant, hem tingut l’ajuda de vells amics, nous amics i familiars a llocs pels quals hem passat últimament, que ens han ofert consell i espais de treball provisionals molt confortables per a seguir actualitzant faircompanies gairebé a diari.
A més de Barcelona, hem estat a Boston i altres indrets de Massachusetts, a diversos llocs de Califòrnia, a Oregó, Washington (Seattle ha estat la nostra seu general al juliol) i a Vancouver (Colúmbia Britànica canadenca). Hem mirat de viatjar de la manera menys contaminant que ha estat al nostre abast, que és com dir: “hem utilitzat el cotxe menys contaminant al nostre abast”.
Un cop puguem publicar un bon nombre d’entrevistes i vídeos, hem pensat que ha arribat el moment d’informar sobre projectes relacionats amb la sostenibilitat que es portin a terme a Barcelona, Catalunya, Espanya i la resta d’Europa. Estem convençuts que trobarem històries igualment interessants.
Novetats a faircompanies
Paral·lelament, vam preparar algunes novetats tècniques en el portal que aniran arribant durant les pròximes setmanes.
Totes les millores estan centrades a fer de faircompanies un servei encara més ràpid, útil i fàcil de fer servir per a tots nosaltres.
Bona premsa i suport rebuts: Top 50 Environment Sites
Dir-vos, així mateix, que l’equip de faircompanies està, si cap, més conscienciat que quan el projecte era només una idea, fa ja dos anys. La primera versió de faircompanies sortí l’abril del 2007, i des de llavors hem preferit publicar contingut a un ritme pausat, per tal de fer prevaldre la qualitat i originalitat dels continguts per sobre de qualsevol altre mandat.
Dir-vos, en definitiva, que ens encanta la nostra feina i ens encanta que us encanti la nostra feina.
Hem pensat que era interessant fer-vos partícips de la bona premsa que faircompanies ha rebut des de finals de l’abril del 2007. Com molts de vosaltres sabreu, és difícil aconseguir bones crítiques independents (és a dir, sense pagar a ningú o sense emprar diners en publicitat).
- faircompanies es troba entre els 50 millors webs sobre medi ambient en el món, segons el rànquing de World Environmental Organization (Best Environmental Web Sites). faircompanies es troba en el número 47 d’un llistat que encapçalen Scorecard, Greenpeace, Sierra Club, Environmental News Network i Environmental Defense. Al mateix llistat, i no molt allunyats de faircompanies, es troben serveis com el de medi ambient de la BBC… Un motiu més perquè ens agradi aquest esment.
- Per a accedir al rànquing 100 Top Environment Sites (faircompanies es troba a la posició 47): http://www.world.org/weo/environment.
Com és de seriosa aquesta classificació? Bé, a nosaltres ens reconforta el fet que el consell de direcció de World Environmental Organization, organització que elabora la classificació, tingui membres com Michael Dennis (directiu de The Nature Conservancy), Andrew Keeler (assessor de l’Administració Clinton), o Louis Salguero, de l’Agència de Protecció Mediambiental d’Estats Units.
També hem rebut altres esments en mitjans de comunicació, portals d’Internet i blocs, tant reconeguts com minoritaris, encara que tots ells molt ben elaborats. Ens agrada especialment ser esmentats com a font informativa independent i de qualitat contrastada tant en mitjans de gran difusió (com fa Lime.com en les seves informacions) com a webs de respectades organitzacions i empreses:
- Worldwatch Institute inclou un dels nostres vídeos a un dels seus articles.
- Going Organic Network of Alberta fa el mateix al seu web (ens esmenten aquí i aquí).
- La botiga Body Time, a San Francisco, inclou un dels nostres vídeos a la seva pàgina corporativa. Body Time és l’empresa que originà The Body Shop. Bàsicament, Anita Roddick els va comprar els drets del nom (The Body Shop) i va convertir la idea en un negoci multimilionari, que posteriorment ha venut a l’Óréal.
- Els amics Citizenshift sembla que aprecien faircompanies com a font d’informació sobre sostenibilitat i medi ambient en la qual poder confiar.
- Buffalo Exchange ens esmenta en el seu apartat de premsa.
- El Fòrum de Reputació Corporativa, ens inclou en la seva Linkoteca.
- Al cuiner Tony Maws li va agradar el nostre vídeo sobre Craigie Street Bistrot.
- Horturbà ens esmenta al seu web.
- PublicGrade.org comenta el nostre article “The shades of green investing”.
Existeixen altres citacions, encara que creiem que aquesta mostra és bastant significativa. Per a l’equip de faircompanies, és un orgull seguir treballant d’una manera independent.
La comunitat de faircompanies sembla començar el curs amb molta força, malgrat els seus pocs mesos de vida (vàrem treure la primera versió definitiva de www.faircompanies.com el passat 25 d’abril del 2007), i, és clar, hi estem molt contents.
Ens seguim veient pel portal,
L’equip de faircompanies
- English version of this post: faircompanies, in the Top 50 environment sites.
- Versión en castellano de esta entrada: faircompanies, en el Top 50 mundial sobre sostenibilidad.