A banda de líder de la banda de rock irlandesa U2, Bono ha volgut projectar una imatge pública compromesa amb el desenvolupament dels països pobres.
L’irlandès Paul David Hewson, nascut el 10 de maig de 1960 a Dublín (de mare protestant i pare catòlic, fet que l’ha portat a declarar que “comprèn” íntimament les injustícies derivades de l’enfrontament entre cultures i religions, així com la intolerància envers “l’altre”), és conegut a tot el món com a Bono, líder i cantant de la banda de rock U2.
Bono no ha renunciat al seu aspecte estètic d’estrella del rock i sovint porta ulleres de sol desproporcionades, la forma de les quals s’ha convertit en una imatge de marca global.
Tot i el seu aspecte, del que n’és absolutament conscient, Bono no pot ser titllat de frívol, inconscient o ignorant, fet que el diferencia de tants altres correligionaris de la indústria musical i del món de les celebritats de l’espectacle en general.
És a dir, per a Bono una cosa és l’estètica que hom pugui portar i altra cosa molt diferent és l’actitud personal: el cantant va ser conscient ja als principis de la seva carrera que, amb la força de la seva imatge pública (havia esdevingut el rostre icònic d’un dels grups de rock més respectats del món, d’aquells que fan el miracle que uneixen a pares i fills a un mateix concert, si que l’acte sigui religiós).
Des dels anys noranta, Bono ha portat a terme campanyes en recolzament de la condonació del deute dels països més pobres del planeta i ha explicat alguna de les seves idees a llocs com la Casa Blanca, el Fòrum Econòmic Mundial de Davos, Downing Street o Porto Alegre, on ha discutit idees amb els polítics i empresaris més influents del món.
Casat amb l’empresària Ali Hewson (impulsora de la marca de roba de comerç just Edun Apparel juntament amb el dissenyador Rogan Gregory), fa servir la seva figura pública per recolzar campanyes de les organitzacions Amnistia Internacional i Greenpeace, entre d’altres.
El 2002, el cantant va fundar DATA, organització que estudia i alerta sobre els deutes impagables que manté el continent africà, així com les injustes regles que actualment s’imposen a l’ordre mundial que, segons l’organització, el ciutadà “consumidor” dels països rics sol ignorar.
El desembre del 2005, Bono va ser elegit per la revista Time com a personalitat de l’any, honor compartit (i portada de la revista) amb l’empresari informàtic i filàntrop Bill Gates i la seva muller, Melinda Gates.
Segons un article publicat a la mateixa revista, Bono és un dels personatges més influents del nostre temps. Ha estat nominat al Premi Nobel de la Pau els anys 2003, 2005 i 2006.